"Livet skal ikke begripes - det skal gripes" Gunnar Bjørling

søndag 16. september 2012

Enkel hals



Nå merkes det at høsten kommer. Vinden er kaldere og kveldene er mørkere. Snart er det på tide å finne frem de tykkere strikkeplaggene fra skuffen. Bildet i dag er tatt på en av de få, fine og varme dagene vi har hatt i sommer. 
Det er en enkel hals som er strikket på tykke pinner. Det går super raskt og garnet jeg har brukt er så mykt og godt å ha intill halsen. Syns ivertfall vi som ikke merker noe til stikking fra ullplagg.

Garn: 4 nøster Drops Eskimo
Pinner: nr. 10
Mønster : 120 masker på rundpinne. 3 rett, 2 vrang - rundt og rundt til de 4 nøstene er strikket opp, pass på å spar nok garn til å felle av



fredag 7. september 2012

Sommerens prosjekt


I vinter  kjøpte jeg endel nøster i Mandarin Petit.  Disse skulle brukes til et lite baby teppet. Jeg begynte å strikke på det  men fant fort ut at det ble ikke noe pent. Teppet ble rekt opp og nøstene ble liggende i strikke kurven å vente til jeg fant noe jeg ville lage av dem. 
En dag kom jeg over denne bloggen; Hjemmemekkeritet, og etterhvert som jeg kikke gjennom den  fant jeg et flott sjal som passet til det garnet som lå på vent her hos meg.
Sjalet jeg ble så betatt av er her . Nydelig sjal i delikate farger. Vel verdt å ta en titt. 



Jeg kan ikke huske hvordan jeg heklet selve sjalet men blomstene er laget etter oppskift i nøstebarnboka. 
Jeg har brukt krok nr 3 på alt.