Sider

Sider

onsdag 27. februar 2019

Påskemysterium fra Vanjastrikk 2019

Påskemysterium er et produkt fra vanjastrikk. 
Hver morgen fra 10 april til 21 april får vi  en liten del av mønsteret til en genser som heter stjernestøv. Den er designet av Vanja og blir publisert for første gang gjennom dette mysteriet. 
Vi er mange damer som har meldt oss på så dette blir morro. 
På fb siden til påskemysterium kan man se mange av de ulike fargene som damene har tenkt å bruke. Flotte , fine og ulike fargesammensetninger som jeg bare gleder meg til å se hvordan blir. Fb siden finner du her . Det er en lukket side og for å bli med der må man ha meldt seg på påskemysterium som koster 130 kr. En helt grei sum syns jeg da vi får både mønster , veiledning , hjelp og en gruppe med glade strikkefolk som skal ha det kjekt sammen mens dette pågår. 







I dag kom garnet jeg bestilte fra  Birgitsdottir . Nydelige farger syns jeg.  Ser at jeg har bommet litt på de to blåfargene så her må jeg nok bestille litt nytt av en lysere blå farge siden det skal være litt kontraster mellom fargene. 
Det er den mørkeste blå som skal være hovedfargen. Den orange skal det bare være litt av ettersom jeg har forstått. 
Vi har fått en veiledning å velge farger utifra. Så blir det spennende så se hvordan disse fargene vil virke når vi begynner å strikke. 




Her ser man at blåfargene ikke gir så store kontraster men jeg tror at med en lysere blåfarge så blir det bra. 
Jeg gleder meg veldig til å komme igang med dette. 










søndag 24. februar 2019

Matplan uke 9

Denne ukes matplan er klar. 
Den blir litt anderledes siden det er både bursdag og fastelaven. 
Og for en super dag fastelaven er på. Det er nemlig min kakespise dag. Jeg er 30 dager sukkerfri og så blir det en dag med litt sukker før det er nye 30 dager uten sukker. 
Det skal bli så kos å spise fastelavensboller sammen med de andre.





Uke 9

Frokost

Middag

Kvelds

Mandag

Egg, bacon

Laks soyasaus

kyllingsalat

Tirsdag
Toastet
ketovaffel
Falukorv-
Stroganoff salat

kyllingsalat

Onsdag

Egg i paprika
Indisk kylling suppe
Knekkis
baconost

Torsdag
Avokado, reker
majones
Bursdagsmiddag
Linsegryte

Lk kake

Fredag

smoothie
Reker, majones
proteinrundstykker

chiapudding

Lørdag
Knekkis majones
makrellitomat

tacosalat

chiapudding

søndag
Stekt egg
Sopp , salat
Kalkunfile
Grønnsaker i ovn

fastelavensboller



Bursdagen blir en helt annen sak. Som regel lar jeg bare vær å spise kake  noe som er helt greit. Denne gangen tenkte jeg å prøve å lage noe sukkerfritt. 
Jeg har smakt noe sukkerfritt bakst tidligere og det har rett og slett ikke falt helt i smak. Der ser jo så godt ut når bildene er så flotte bilder. Dessverre så syns jeg ofte ikke smaken står til utseende. For meg ivertfall. 
Men jeg gir meg ikke. Jeg prøver meg igjen på en litt annen kake. Kanskje det blir en sukseterte eller en snickerskake. Hadde vært gøy om jeg fant en sukkerfri kake som smaker godt. 


Her er noen linker til oppskrifter på lavkarbokaker





Egg i paprika




lørdag 23. februar 2019

vinterferie på hytta er supert

Vi har hatt kjempe fine dager på hytta sammen med barn og barnebarn. Det er så godfølelse og jeg skulle bare ønske at vinterferien varte mye lenger.Jeg er heldig som kan ha så fine dager her oppe sammen med de jeg er så glad i. 
Hva er vel bedre enn å våkne til barnebarn som er superglade når vi står opp på morgenen?






 Vi har hatt mange fine timer ute. Litt grått var det men sola titten frem innimellom. Uansett så koste vi oss. Siden vi har reist fra både ski og staver hjemme så blir det mer av andre ting. Vi går tur på beina og vi aker. Det er ingen tvil om at  det er godgutten som er akemesteren.
Han setter ut i en rasende fart så hjertet til mimmi hopper og dunker litt ekstra. Heldigvis så har han full kontroll.





Lille skjønningen vår Theodor elsker å være på hytta . Han passer på flokken sin og liker best når vi er samlet. Aller helst inne på hytta, men vi må jo ut litt også . 





Det er alltid koselig å lage mat på bålpanna. Som regel er det pølser og brød/lomper. 
Lettvint og det er noe alle spiser. 
Har en plan om å være litt mer kreativ med bålpannematen så vi får se fremover om jeg får det til. 
Ikke så vanskelig å hente inspirasjon når vi har hele det store nettverket å søke på så det går nok egentlig bare på orken. Og den har lovet å skjerpe seg litt så får vi se. 
Nå er det også slik at vi er veldig glad i pølser alle sammen. 










fredag 22. februar 2019

Min gode venninne

Jeg er så heldig som har en veldig god venninne. Jeg har flere gode venninner altså men noen er litt nærmere enn andre. Denne venninnen min ble jeg kjent med da jeg var 4 år. Vi flyttet begge to til samme plassen sammen med våre foreldre . Det er jeg så glad for. Det er alltid godt å ha en god venn når liver et bra, utfordrende, leit, kjekt ja igrunnen bestandig. Vi ser hverandre ikke veldig ofte selv om vi nå bor bare et steinkast unna hverandre. Men vi er der for hverandre. Og jeg håper hun også vet at jeg er der for henne. 








Pga diverse utfordringer så begrenser min sosiale bit seg veldig og da er det så utrolig godt å vite at noen er der når jeg igjen kan være sosial. Det å vite at mine venner ikke blir borte selv om det kan gå både uker og måneder før vi kan snakkes sammen igjen. Det er en trygghet å vite. 







Min gode venninne er i tillegg en stor kakeelsker. Dvs hun elsker kaker. Både kjøpe kaker på kafe og kaker hun baker selv.  Og jeg er igjen heldig som får smake endel av disse kakene. Jeg er egentlig ingen kake elsker men noen av disse kakene hun har laget er de beste jeg har smakt. Det er så jeg drømmer om de på natta , så gode er de. 








Så da måtte jeg jo bare lage et bursdagskort til henne når jeg fant disse arkene og stemplene. De passet bare så godt til henne. 





 Bursdagen hennes er ikke før i oktober så her har jeg vært tidlig ute med kortlaging. Jeg er kjempeheldig som har en slik god venninne.








torsdag 21. februar 2019

pannestekt laks med fargerikt tilbehør

Det er alltid gøy å lage mat som er fargerik. Som dette tilbehøret til laks. Smaker kjempegodt samtidig som det er veldig enkelt å lage. Blir regne kinderegget med tre ting på en gang : "fargerikt, godt på smak og enkelt å lage".
Det er jo bare helt supert.









Ingredienser  :
  • Laks
  • gulrot
  • rødkål
  • purre
  • smør






Slik gjør jeg :
  • deler opp grønnsakene
  • smelter smør i panna
  • steker gulrot og rødkål til det er nesten helt mykt. 
  • har oppi litt mer smør
  • Lar purren surre med mens jeg steker laksen.
  • Laksen steker jeg 4 minutter på hver side. 
  • salter/krydrer når maten ligger på tallerkenen. 





gulrot 70 gr. -4,7 karb.
rødkål 100 gr. - 5 karb.
purre 20 gr.- 0,7 karb.
smør 20 gr. - 0,1 karb.
laks 124 gr. - o karb.
=10, 5 karbohydrater


mandag 18. februar 2019

min matplan uke 8 - vinterferieuka


Endelig er det vinterferie.  Mannen har tatt fri fra jobb og vi skal på hytta noen dager sammen med barn og barnebarn. Blir så kjekt å være sammen der oppe.
Matplanen er satt opp så får vi se hvor god jeg til å følge den denne uka. Kan hende endel av middagene blir forvandlet til bålpanne mat.




Uke 8

Frokost

Middag

Kvelds

Mandag

Egg,  bacon
Pannestekt laks
Kokte grønsaker

kyllingsalat

Tirsdag

hyttelapper

Tacosuppe
Oste/skinke 
ruller

Onsdag

Eggerøre, bacon

Pølser, lomper

kyllingsalat

Torsdag

Knekkis, ost
Kokt torsk , 
Grønsaksmos
Gresk yoghurt

Fredag
Knekksi majones
makrellitoma

Lk pizza
Gresk yoghurt

Lørdag
Stekt egg, sopp
salat
Søtpotet
lasagn
Lk vaffel 
Krem 

søndag

hyttelapper
Kylling , søtpotet
bernesaus
Ost, skinke 
ruller




Jeg lever et nesten sukkerfritt matliv. Det vil si jeg spiser kaker og sjokolade en sjelden gang sånn ca en gang i måneden. Det går veldig greit men noen ganger er det godt med noe som smaker litt søtt.
Jeg har funnet en god variant på det som fungerer for meg. Gresk yoghurt med fibersirup gold.  Jeg prøver å begrense inntak av sukkererstatninger så dette spises ikke hver eneste dag. Hvor ofte kan man se på matplanene mine for jeg har alltid fibersirup gold sammen med gresk yoghurt.  Hvordan denne virker i forhold til blodsukkeret det vet jeg ikke. 
I 100 gr. fibersirup gold er det 8 gr karbohydrater og 6 av disse er sukkerarter. Så jeg må være litt forsiktig med den. 






Gresk yoghurt 100 gr. - 4,9 karb ,
bringebær 34 gr. - 1,1 karb
fibersirup gold 10 gr. - 0,8 karb.
= 6,8 karbohydrater




torsdag 14. februar 2019

Lavkarbo knekkebrød

Jeg er så heldig for mannen min er en racer til lage disse lavkarbo knekkebrødene. Eller knekkis som jeg kaller dem. 
I tillegg så er de veldig gode.
De er fulle av frø og er nyttig for både kroppen og magene våre. 
Mannen pleier å ha lavkarbo knekkebrød som niste sammen med ost og skinke. 
Jeg spiser dem enten til frokost eller lunch. 
De er super enkle å ta med om en skal noe. 
Oppskriften på disse lavkarbo knekkebrødene har vi fått av mamman min for mange år siden. 







24 knekkebrød:

Dette trenger du:
  • 200 gr solsikkerkjerner
  • 20 gr sesamfrø
  • 50 gr linfrø ( malte)
  • 50 gr kruskakli
  • 2 ss fiberhusk
  • 1/2 ts salt
  • 5 dl vann


Slik gjør du :

Bland  alt sammen og fordel det på to stekeplater med bakepapir. Kjevl de flate og tynne. 
Det er lurt å ta et bakepapir oppå mens man kjevler ut knekkebrødene.

Stekes i ovnen på 160 grader i ca 1  time
Hvert 20 minutt så åpnes døra litt for å lufte ut litt damp. 
Første gangen det luftes deles de opp med en pizzakutter. 
Vi deler de opp i 12 biter pr brett slik at de tilsammen blir 24 knekkebrød. 
Hver av disse bitene vil da ha ca 2 karbohydrater i seg. 




"2 knekkebrød , 65gr. ost , brokkolispirer"
= ca 4 karbohydrater




" knekkebrød , laks 42 gr , eggerøre av 2 egg "
= ca 4,6 karbohydrater




Makrell i tomat-80 gr , majones-8 gr , agurk
= ca 5 karbohydrater

tirsdag 12. februar 2019

Hjerte luen


To luer er ferdig. En til Lillegutt og en til Lillemor. 
De er veldig gode og myke og jeg håper de små vil like dem. 
Hjerte luen var et veldig godt og enkelt mønster å strikke og luene blir veldig fine syns jeg. Selvom jeg klarte å gjøre feil på side av firkanten. Men det sier jeg ikke til noen. 

Kjøpte fine dusker på Scrappehjertet i Stavern . Veldig kjekt med knapp på slik at de kan taes av når luene trenger en vask. 

Heldigvis så er det fortsatt litt vinter slik at de kan få brukt disse luene litt før sommeren kommer. 





Mønster : Hjerte Luen fra Sandes garn
Pinnernr: 3,5 og 4
Garn : Merinoull





søndag 10. februar 2019

min matplan i uke 7



Matplanen min i uke 7 er ferdig.


Denne uken blir det ny rett her igjen. Elg gryte. Det har jeg aldri laget men fant noen oppskrifter på nettet som jeg tenker å ha som utgangspunkt.
Selv om jeg skriver matplan og noen bitte små oppskrifter så blir dette aldri noen kost og helse blogg. Det er så utrolig mange flinke matbloggere og kostholdsbloggere i Norge og jeg bare henter inspirasjon og oppskrifter så jeg kan leve så enkelt som mulig.
Jeg har funnet ut at planlegging sparer meg for mye energi. Ved å notere det ned i bloggen så kan jeg enkelt hente det opp igjen når jeg trenger det.


Kirstens elggryte
Lillians matblogg
Appetitt
Indisk kantarell- og elggryte
Hellstrøms elg-gryte




Uke 7

Frokost

m.m

lunch

Middag

Kvelds

Mandag

Eggerøre
Laks salat


Ved behov

-litt nøtter

-1 ss
cc olje i kaffe

Speke - skinke
Salat
Stekt Laks
Grønnsaker i saus

Ved behov:

Kokt egg m /reker og majones

Knekkis m/ rekeost

Eggerøre m/spekemat

tirsdag

egg i paprika

Mozarella
salat

Elg gryte
blomkålmos

onsdag
Eggerøre 
Salat laks 

skinkesalat

Tacosuppe

torsdag
Avokado reker
majones

Knekkis
ost spirer

Kylling salat

fredag

Knekkis
ost spirer

Kylling salat

lapskaus

lørdag

Knekkis 
Ost spirer

Skinke salat

Bakt potet

søndag

Omelett

Chia - pudding
Koteletter
ovn -Rot - grønnsaker 





Måtte tenke litt anderledes til torsdag, fredag og lørdag for da er jeg på scrappetreff.
Der blir det servert middag og resten tar jeg med selv. Heldigvis så er det kjølerom der vi skal være.



Spekeskinkesalat






fredag 8. februar 2019

scrappekort


Nå begynner snart bursdagsmaraton i vår familie. Det kommer vært eneste år og det er like koselig vært eneste år.  Så da gjelder det å være litt i forkant med bursdagskortene slik at alle får et hjemmelaget kort. 






Her har jeg laget det første scrappekortet i år. Det er med sugerør og blomster. Faktisk første gang jeg har brukt sugerør på scrappekort selvom jeg har en hel haug med dem. Veldig morro og jeg syns de ble veldig dekorative. Jeg visste jo at de blir dekorative for det har jeg sett hos andre. Men det tar alltid litt tid før jeg får begynt på nye ting. Når andre er ferdig med årets dille så begynner jeg å tenke på det og kanskje etter et år eller to så begynner jeg å bruke det. 




Hvem som skal få dette scrappekortet har jeg ikke helt bestemt enda. Uansett så hadde jeg nok ikke skrevet det her siden det er greit å ha det som en overraskelse til mottakeren.
Nå er det bare å forsette å lage kort til disse flotte familiemedlemmene mine. Alle skal få vettu.