Sider

Sider

torsdag 14. februar 2019

Lavkarbo knekkebrød

Jeg er så heldig for mannen min er en racer til lage disse lavkarbo knekkebrødene. Eller knekkis som jeg kaller dem. 
I tillegg så er de veldig gode.
De er fulle av frø og er nyttig for både kroppen og magene våre. 
Mannen pleier å ha lavkarbo knekkebrød som niste sammen med ost og skinke. 
Jeg spiser dem enten til frokost eller lunch. 
De er super enkle å ta med om en skal noe. 
Oppskriften på disse lavkarbo knekkebrødene har vi fått av mamman min for mange år siden. 







24 knekkebrød:

Dette trenger du:
  • 200 gr solsikkerkjerner
  • 20 gr sesamfrø
  • 50 gr linfrø ( malte)
  • 50 gr kruskakli
  • 2 ss fiberhusk
  • 1/2 ts salt
  • 5 dl vann


Slik gjør du :

Bland  alt sammen og fordel det på to stekeplater med bakepapir. Kjevl de flate og tynne. 
Det er lurt å ta et bakepapir oppå mens man kjevler ut knekkebrødene.

Stekes i ovnen på 160 grader i ca 1  time
Hvert 20 minutt så åpnes døra litt for å lufte ut litt damp. 
Første gangen det luftes deles de opp med en pizzakutter. 
Vi deler de opp i 12 biter pr brett slik at de tilsammen blir 24 knekkebrød. 
Hver av disse bitene vil da ha ca 2 karbohydrater i seg. 




"2 knekkebrød , 65gr. ost , brokkolispirer"
= ca 4 karbohydrater




" knekkebrød , laks 42 gr , eggerøre av 2 egg "
= ca 4,6 karbohydrater




Makrell i tomat-80 gr , majones-8 gr , agurk
= ca 5 karbohydrater

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar