"Livet skal ikke begripes - det skal gripes" Gunnar Bjørling

søndag 31. oktober 2010

HalloweenGresskarlykt er tradisjon her i huset på halloween. I år var det Marte som fikk skjære ut ansiktet. Syns det ble riktig så bra jeg. Godteri har jeg kjøpt og ungene har begynt å komme på døra. Riktig fæle kostymer har de men så glade og blide barn. Jeg har hengt en stor edderkoppbamse på døra og det var noen små gutter her som syns den var ganske så kul og ekkel.


Jeg tok ut en del av gresskarkjøttet. Dette raspet jeg opp og brukte oppi en gresskarkake. Den ble god. Litt uvante smaker med de krydderne jeg brukte men absolutt hvert å prøve seg på.
-
Oppskrift gresskarkake
5 dl hv.mel.
3 dl.brunt sukker
1,5 ss bakepulver
2 ts kanel
Litt malt ingefær
Litt malt nellik
3 dl soyaolje
4 egg
2 ss pressa appelsinsaft
5 dl.revet gresskar
Bland det tørr. Visp olje og egg og ha oppi det tørre. Rør sammen. Rør inn gresskar.
Stekes i liten langpanne midt i ovnen-180 grader ca 45 minutter.
Når jeg renser gresskaret så er det mange frø som skal ut. Disse har jeg ristet inne i ovnen og de ble ganske gode. Litt tørre når jeg knasket på de, men oppi en grynblanding med melk så tror jeg det blir veldig godt.
-
Oppskrift:
125 dl gresskarkjerner
Litt olivenolje
Salt
Litt kanel
Vask og tørk gresskarkjernene. Rør alt sammen, legg utover bakepapir som er lagt på en stekepanne. Stek i ovnen på 180 grader ca. 20 minutter. Snu på kjernene et par ganger.

1 kommentar:

  1. Ganske så stilig :D Artig kake, hadde jeg aldri kommet på. Og edderkoppen var fæl syns nå jeg.....Selv om den ikke er avbildet her...

    SvarSlett