"Livet skal ikke begripes - det skal gripes" Gunnar Bjørling

tirsdag 24. januar 2012

Klart at jeg kan"Det har jeg aldrig gjort før, 
så det tror jeg sikkert jeg kan klare"
Pippi Langstømpe


Jeg har i alle år vært litt redd for nye ting. "Tenk om jeg ikke klarer det?" Eller enda verre, at andre ser at jeg ikke klarer det. Her om dagen fikk jeg se et sitatet av Pippi: " det har jeg aldrig gjort før, så det tror jeg sikkert jeg kan klare". For en fantastisk følelse det må være å gå løs på nye utfordringer med å tenke at dette klarer jeg. Det er mitt mål fremover. Ikke at jeg skal klare alt men at jeg skal tenke at jeg klarer det jeg har lyst til . Nå er jeg såpass realistisk at jeg skjønner at jeg kan ikke klare alt, noe som heller ikke er målet mitt. Her er det mere en holdings endring dypt inne i meg som jeg har ønsker å forandre. 

I strikkeverden så er det et hav av ulike måter å strikke på. Bare ta noe så enkelt som en sokk. Den kan forandre farger, mønster og størelser. Noen sokker er reine kunsten ved å lage hullmønster eller flettemønster, andre sokker er kunst i form av fargene som blir brukt. Dvs om det er kunst i ordets rette forstand det vet jeg ikke, men for meg er det kunst.

Mine sokker er av det enkle slaget. Jeg har laget uendelige sokker i Vaffelmønster og Trollemor. Nå er tiden inne til å gå løs på utfordinger .

I jula tok jeg frem det nydeligste blå garn nøste jeg hadde og satt igang med tå opp sokker. Dvs jeg begynte å strikke fra tåen , så helen og til slutt skaftet. Jeg gjordet det enkelt og fulgte nybegynner oppskriften til Ellinor Kvamme i heftet " Mauds Hjerte" .
Etter litt knoking så fikk jeg det til. Den største utfordringen var å stramme nok slik at det ikke ble hull. Jeg er strålende fornøyd med resultatet. At jeg kan stramme enda litt mere ser jeg, men det kommer med trening.  
Jeg klarte ikke å få fargen helt riktig på førse bilde så jeg legger ved et bilde til som viser hvordan fargen egentlig er. Den er nydelig. Pinne nr : 2,5
Garn: HK
Mønster: Nybegynner oppskrift fra heftet "Maud Hjerte"
3 kommentarer:

 1. Åh, - tenk hvor mye energi vi kaster bort med å være redde for hva andre skal synes. Klart du kan ta nye utfordringer og lære deg nye ting ! - Både sokkestrikking og annet! Likte bildet med Theodor på særlig godt...:) Klem, klem.

  SvarSlett
 2. Flotte sokker. Kanskje jeg også må prøve med på tå-opp sokker. Har aldri prøvd...

  SvarSlett
 3. Gro, det kan bare komme godt ut av å utfordre seg selv.
  I allefall ser sokkene dine fantastiske ut! Og sokker er en god ting. :)

  SvarSlett