"Livet skal ikke begripes - det skal gripes" Gunnar Bjørling

torsdag 14. februar 2019

Lavkarbo knekkebrød

Jeg er så heldig for mannen min er en racer til lage disse lavkarbo knekkebrødene. Eller knekkis som jeg kaller dem. 
I tillegg så er de veldig gode.
De er fulle av frø og er nyttig for både kroppen og magene våre. 
Mannen pleier å ha lavkarbo knekkebrød som niste sammen med ost og skinke. 
Jeg spiser dem enten til frokost eller lunch. 
De er super enkle å ta med om en skal noe. 
Oppskriften på disse lavkarbo knekkebrødene har vi fått av mamman min for mange år siden. 







24 knekkebrød:

Dette trenger du:
  • 200 gr solsikkerkjerner
  • 20 gr sesamfrø
  • 50 gr linfrø ( malte)
  • 50 gr kruskakli
  • 2 ss fiberhusk
  • 1/2 ts salt
  • 5 dl vann


Slik gjør du :

Bland  alt sammen og fordel det på to stekeplater med bakepapir. Kjevl de flate og tynne. 
Det er lurt å ta et bakepapir oppå mens man kjevler ut knekkebrødene.

Stekes i ovnen på 160 grader i ca 1  time
Hvert 20 minutt så åpnes døra litt for å lufte ut litt damp. 
Første gangen det luftes deles de opp med en pizzakutter. 
Vi deler de opp i 12 biter pr brett slik at de tilsammen blir 24 knekkebrød. 
Hver av disse bitene vil da ha ca 2 karbohydrater i seg. 




"2 knekkebrød , 65gr. ost , brokkolispirer"
= ca 4 karbohydrater




" knekkebrød , laks 42 gr , eggerøre av 2 egg "
= ca 4,6 karbohydrater




Makrell i tomat-80 gr , majones-8 gr , agurk
= ca 5 karbohydrater

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar