Jeg er så heldig for mannen min er en racer til lage disse lavkarbo knekkebrødene. Eller knekkis som jeg kaller dem.
I tillegg så er de veldig gode.
De er fulle av frø og er nyttig for både kroppen og magene våre.
Mannen pleier å ha lavkarbo knekkebrød som niste sammen med ost og skinke.
Jeg spiser dem enten til frokost eller lunch.
De er super enkle å ta med om en skal noe.
Oppskriften på disse lavkarbo knekkebrødene har vi fått av mamman min for mange år siden.
24 knekkebrød:
Dette trenger du:
- 200 gr solsikkerkjerner
- 20 gr sesamfrø
- 50 gr linfrø ( malte)
- 50 gr kruskakli
- 2 ss fiberhusk
- 1/2 ts salt
- 5 dl vann
Slik gjør du :
Bland alt sammen og fordel det på to stekeplater med bakepapir. Kjevl de flate og tynne.
Det er lurt å ta et bakepapir oppå mens man kjevler ut knekkebrødene.
Stekes i ovnen på 160 grader i ca 1 time
Hvert 20 minutt så åpnes døra litt for å lufte ut litt damp.
Første gangen det luftes deles de opp med en pizzakutter.
Vi deler de opp i 12 biter pr brett slik at de tilsammen blir 24 knekkebrød.
Hver av disse bitene vil da ha ca 2 karbohydrater i seg.
"2 knekkebrød , 65gr. ost , brokkolispirer"
= ca 4 karbohydrater
" knekkebrød , laks 42 gr , eggerøre av 2 egg "
= ca 4,6 karbohydrater
Makrell i tomat-80 gr , majones-8 gr , agurk
= ca 5 karbohydrater
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar