"Livet skal ikke begripes - det skal gripes" Gunnar Bjørling

mandag 31. oktober 2011

Halloween



Da er gresskaret på plass og jeg håper det kommer en drøss utkledde unger på døra her. 

Jeg var litt i tvil om jeg skulle ha gresskar i år siden jeg nå har blitt 40 år og ungene mine syns det er på tide å bli voksen. Ivertfall ikke fullt så barnlig som jeg til tider kan være. For her i huset så er det nok jeg som syns det er mest gøy med halloween.
Etter å ha irritert meg i noen år over denne uskikken så fant jeg ut at det var unødvendig bruk av  energi. Hvorfor ikke lage det om til noe gøy og vise ungene at man trenger ikke å ta med uskikkene, bare det som er ok og ikke går utover andre mennesker. Så som tenkt så gjort. 
Jeg bruker ikke mye penger på dette , men kjøper et gresskar fordi jeg syns det er gøy å skjære ut og lage annsikt. 

Så da ønsker jeg alle en fin Halloween. Håper at unger og ungdommer ikke finner på noe tull og har respekt for halloween reglene som bl.a er å ikke ringe på døra der utelyset er slått av.

søndag 30. oktober 2011

Min nye livs stil

Det er bare å innse fakta, noe må gjøres.
Jeg må mere ut og kroppen min må kvitte seg med noen av de overflødige kiloene. 
Men hvor skal jeg starte? 
Som mange andre så har også jeg gått på diverse kurer og fulgt diverse slankemetoder uten å få dette til. 
Nå skal jeg få det til uten å gå på kur og uten å gå på noen spesiell diett. Jeg har fått drøssevis med erfaring og kunnskap og må nå bruke det utifra mine forutsetninger. 

Jeg skal gi meg selv en utfordring hver måned som tilslutt skal ende i at jeg har fått en drøss med nye, gode vaner som forhåpentligvis får meg mere i bevegelse og litt slankere. 
Dette er et livslangt opplegg og jeg har bestemt meg for å ta museskritt for å klare å følge det. 

November utfordringen til meg selv er å komme meg ut på tur hver dag. 
Det finnes ingen unnskyldinger for ikke å kle på seg og ut å gå. 
Jeg har ikke noe tid eller lengde eller at pulsen skal opp etc, målet er å komme seg ut hver dag.


Lykke til Gro A , dette klarer du :)

torsdag 27. oktober 2011

Det skal ikke være enkelt.

Jeg danterte og ordnet her med hvitt teppe som underlag og sokkene fint oppstilt så alle kan få se hvor flink jeg har vært. De er jo strikket av det beste sokkegarnet som finns nemlig Perfekt og det fortjener fine bilder. Den gang ei. Etter hundrevis ulike bilder så var det umulig å få til rene, fine,klare bilder som også viser fargene riktig. Kjente at jeg etter en god stund begynte å bli rimelig irritert . Når jeg kikket i skjermen på kameraet etter hvert bildet , ble de så fine men når jeg hadde lastet de ned på dataen så ble de slik:


Så da var det å begynne å fikle med knapper og dupedingser som jeg ikke aner noe om og plutselig når jeg skulle ta bilder så ble de slik:




Alle bildene ble BLÅ. Jaja så var det bare å fikle litt til å se om jeg kunne få vekk den blå fargen. Imens kom rampen å skulle hjelpe meg og bildene ble da slik:





Blå bilder og rot i systemet er ikke morro . Så nå sitter jeg her å venter på at tenåringen kommer hjem og kan hjelpe meg. Hun er min læremester. 


Når jeg ser det første bildet mitt så ser det jo ikke så verst ut likevel. Kansje jeg ser meg "blind" ?

Rampen min , det er han her:



Så litt om sokkene  som innlegget egentlig skulle handle om. Det er de fire første av i alt 52 par sokker jeg skal strikke i år. Det vil si at jeg skal prøve å strikke så mange men ligger ganske så langt etter. Vi begynte i Juli og jeg ligger sånn ca 14 par etter skjema.
Vi er mange som skal strikke så mange sokker og det er inne på Ravelry de har denne alongen. 
Planen min er å få strikket opp en god del av sokkegarnet som jeg har her hjemme. Både hele nøste og rester.  Vi får se hvor mange par det blir, planene er der ivertfall. 


mandag 17. oktober 2011

Frem fra glemmselen



Jeg har en stor eske på hobbyrommet mitt som jeg slenger oppi garn som er til overs når jeg er ferdig å strikke noe.Ren latskap å legge det der.  Nå er denne esken full og når jeg begynner å rote oppi der så ser jeg at det desverre ikke er bare garn der. Som denne buksa jeg begynte på for ti år siden og aldrig ble ferdig med. Hun som skulle ha denne er nå tretten år og finns ikke interesert i å ha en slik ribbestrikka ullbukse lenger. Noe jeg skjønner godt. Så da ble valget skal jeg rekke opp eller strikke den ferdig?
Valget faller på å strikke den ferdig. 

Og for dere som nå syns synd på datteren min som ikke fikk en slik god ullbukse så kan jeg fortelle at ei veninne av meg forbarmet seg over henne og strikket en ribbeullbukse som hun hadde i flere år. 

lørdag 15. oktober 2011

Mitt første sjal :)



Da har denne damen også klart å lage seg et sjal. 
Gikk for den enkleste varianten. Rillestrikk frem og tilbake. Økning annenhveromgang etter første maske og før  siste maske + på hver side av midtmasken. ( 4 masker økning på annenhver omg.)Økte ved å ta opp tråden mellom to masker, denne strikket jeg vridd for å unngå hull.
Resultatet ble et varmt og godt sjal til å ha over skuldrene når en er litt frysen. 


Bildene er litt slitsomme å se på men det får nå bare være som det er.



Garn: Kauni og Fin ull ( Rauma)
Pinnenr : 3