"Livet skal ikke begripes - det skal gripes" Gunnar Bjørling

fredag 11. mai 2012

Jakten på gode votter


På tide å utvide mitt strikkereportuar  igjen. Denne gangen er det votter jeg prøver meg på. Kan jeg finne de perfekte vottene til mine hender?  Siden jeg og jentene mine har veldig små hender så er det om å gjøre å finne oppskrifter til barn . Det fant jeg på husfliden. Fine hefter med utallige mønster som bare venter på å bli laget. Jeg kjøpte to av disse flotte heftene men hvor er disse når jeg trenger de? Ikke vet jeg. Tror det er vetikkespøkelse som har tatt de. 

Siden jeg hadde bestemt meg for votter var det bare å improvisere litt og lage mine egne. Nå har jeg sett slike enkle votter både her og der så å kalle det mine er feil. 
På pinne nr 3,5 la jeg opp 44 masker med eplegrønt Mitu garn , strikket 2 rett og 2 vrangt et stykke for så å tre 10 masker på en tråd til tommel. La opp ti masker og strikket 2 rett og 2 vrangt et stykke til for så å felle av når det kom øverst på langfingeren. Tok de 10 tommelmaskene + plukket opp 10 masker fra de jeg hadde lagt opp+ 2 masker i hver side slik at jeg da hadde 24 masker til tommelen. Strikket opp til toppen av tommelen og felte av. Lett som en plett og jeg har nye votter.2 kommentarer:

  1. De var så kule, i den kuleste grønnfargen :D

    SvarSlett
  2. Veldig tøffe votter, og det ser ut til at de sitter som støpt. Takk for inspirasjon og oppskrift!
    Pludrehanneklem

    SvarSlett