"Livet skal ikke begripes - det skal gripes" Gunnar Bjørling

søndag 23. februar 2014

Jeg rydderDet ingen  hemmlighet at noen oppgaver her hjemme er forsømt. Slik har det bare blitt siden det er andre ting ved livet som har trengt fokuset. Tenker stadig vekk på at nå må jeg gå igjennom og få kastet, gitt bort og ryddet både her og der. Det  bugner over av ting i skuffer og skap og jeg kjenner at det stresser meg . I hodet mitt er det kaos. Kaos som blir skapt av alle disse tingene som jeg egentlig ikke trenger. Det er på tide å rydde!
Etter å ha sette Pludrehanne rydde i 2013 så har jeg stadig tenkt på å gjøre det samme
Nå er tiden kommet til å ikke tenke på det mere , her skal det ryddes og jeg begynner nå.

Jeg gjør som Pludrehanne å tenker å gjøre litt hver dag. Ser at jeg må både rydde, kaste, gi vekk  og organisere tingene.  Oppdaterer innlegget her etterhvert som jeg får et ryddigere hus.

23 februar - Hvor mange termokopper trenger man når det kun er jeg som bruker det en gang i blandt?
Kjapt regnet ut  så trenger vi en. Så nå er 4 stk havnet i loppemarked esken mens den fineste av de alle står inne i kjøkkenskapet.

24 februar - Små skuffer blir ofte satt til sist i ryddelista mi  så nå tenkte jeg å ta de minste først. En liten skuff hvor vi har hårbørster ble ryddet i dag. Er jo ikke så mye å rydde der egentlig men det ble da kastet litt derfra også gitt.  En ødelagt kam og et par utslitte hårstrikk havnet i søpla. Noen smykker ble lagt i smykkeskrinet og neglesaksen ble lagt i kurven sin. Så nå ligger de nyvaskede hårbørstene i den nyvaskede skuffen.

25 februar - skuff nr 2 på badet er ryddet. Litt smykker og hårstrikk som hadde kommet på ville veier er flyttet og kun det som skal være i skuffen er igjen.

4 mars - Skapet under vasken på badet er nå pen og ren.  Var egentlig ikke rotete i det skapet men det hadde samlet seg endel baderomsting som ikke ble brukt. Nå er det borte:)

5 mars - Da er det ryddet og vasket i nederste matskuff. Noen få ting som var utgått på dato ellers så er alt bare satt ordentlig etter vask. Dette er en skuff som stadig blir ryddet og vasket i så det er ikke sikkert det er så lenge til neste gang vask.

29 mars -Fikk nye fine bakeboller til jul og de gamle er nå ute av huset. De var ikke noe å spare på så de endte sammen med plastikkafallet.

30 mars - Ryddet i klesskapet. Noen få plagg som var veldig slitt er hevet ellers så var det igrunnen overaskende god orden der.

31 mars - Gamle klær som har ligget i en eske i boden i mange år er nå vasket,tørket og puttet i poser . De skal puttes i kontaineren til fretex som står ved Kiwi.

1 april - øverste matskuff er vasket og ryddet.

5 april - to papp-esker med "gamle" hobbysaker er ryddet . Bestemte med for å kun spare på det som fikk plass i en plastikk box str: 28 *28*17 cm. Klarte det nesten, ble noen piperensere som må ligge utenfor men det er kun fordi de er for lange for esken. Noe som ikke er brukense( kan ikke skjønne hvorfor jeg har spart på det) er hivd og en liten pose er pakket klart til å levere til en barnehage.

6- april - flere klær fra boden er vasket og ryddet og pakket i poser for fretex.

7 april - påskepynten er gått igjennom. Desverre er noen av tingene barna laget når de var små nå gått i fullstendig oppløsning og ikke noe å spare på lenger. Heldigvis så er det endel igjen som skal glede oss i mange år fremover.

2 kommentarer:

  1. Det er så deilig etter man har ryddet vekk ting og tang.
    Jeg holder på med prosjekt 40 poser ut av huset. Jeg har kommet til 4

    SvarSlett
  2. Spennende ryddeprosess! Skal følge med her og bli inspirert, jeg trenger nemlig også å kvitte meg med en del!

    SvarSlett