Hele året gleder jeg meg til sommeren og de deilige norske jordbærene blir modne. Det er rein lykke å kunne putte disse godsakene i munnen og bare nyte.
Jordbær er noe av det beste jeg vet. Heldigvis så er arvingen også glad i dem.
Aller best er det å spise dem uten noe annet ved siden av ( eller på) men rørte jordbær på frokostbrødskiva er en god nummer to. Dette kan nytes hele året bare jeg husker å fryse ned noen bær nå på sommeren.
Vi her i huset er bittelitt lei av at det rørte jordbær syltetøyet blir så tynt , så i år kokte jeg jordbærene sammen med frysepulver. Deilig å kunne spise uten at det rant ut og ned på fingre og klær. Godt ble det også.
Det fins utallige nettsteder hvor det står ulike fremgangsmåter for å få laget dette syltetøyet.
Den stærste uliketen er varierernde mengde sukker og jeg fant ut at her må en smake seg frem siden det er ulikt hvor søte bærene er.
Så slik ble min oppskrift:
3 kg jordbær
1 kilo sukker
1,5 pakke frysepulver
-Kok opp jordbær mens du rører
-Putt i frysepulver, kok i et par minutter
-Ta kjelen av plata
-Rør i sukker
Jeg syns nok fortsatt at rørte jorbær er best men det er deilig når syltetøyet holder seg på brødsskiva.
Fristende bilder! Ja, norske jordbær er smaken av sommer :-) God sommer til deg!
SvarSlett