"Livet skal ikke begripes - det skal gripes" Gunnar Bjørling

torsdag 22. desember 2011

En liten smugkikk

En liten smugkikk på årets hjemmelagede julegaver må jo til . Om man får så mye ut av det er vel heller tvilsomt. Dvs jeg  vet nok om ei som klarer å legge to og to sammen og ganske så lett finne ut hva dette er. Derfor er heller ikke hennes julegaver lagt ut her på noe som helst måte. Jeg vet også at noen i hobbyverdenen  lett finner ut hva  det ene er. Så ikke røp noe.






Så med disse to bildene går jeg tilbake å pakker inn de siste presangene. 


lørdag 10. desember 2011

Syndefulle kjeks


Disse kjeksene laget vi her om dagen og de ble farlig gode. Noe bilde av kjeksene har jeg desverre ikke siden de forsvant før jeg rakk å fotografere de. Men oppskriften kan jeg dele med meg. 




fredag 9. desember 2011

Jeg venter

Ja jeg venter. Venter på at lysten til å feste tråder på denne genseren skal komme.



Så mens jeg venter så strikket jeg disse søte små sokkene i str 1 år og 2 år.




Og siden lysten til å feste tråder fortsatt ikke var til stedet så strikket jeg disse litt større sokkene .




Det positive med slik trådfestingventing er at plutselig blir strikkerier som har blitt lagt nederst i kurven veldig morro å strikke på. Så mens jeg sitter her å venter så har jeg tatt frem en genser som jeg begynte på for et par år siden.







Noe som derimot er ferdig er disse snøkulene. 








torsdag 8. desember 2011

Joda, det er da juleforberedelser her også

I går kom min utflytta datter hit og vi fikk begynt på julebaksten. Det ble fire slag i denne omgangen. Datteren var sjefsbaker, sønnen var sjefsmakeren og vår yngste tenåring var bilde og julemusikk sjef. For vi må selvfølgelig ha full musikk på når vi holder på med julete ting.  Vi bakte og sang så det joma og skjønningen( hunden) gikk rundt og lurte og trodde nok vi var blitt en smule gale alle sammen.


Kokoskaker er kaker som på en forunderlig måte bare forsvinner fra bakeboksen før jul:




Slik lager vi dem:
4 eggehviter - stivpiskes
250 gr melis - blandes i
250 gr.kokos - blandes i

Stekes i 10-12 min. på 175 grader.


Innimellom juleforberedelser og hemligheter så har jeg gjort enda et dypdykk i garnhaugen min. Nå har jeg gått helt i bånn og funnet frem alt av rester og enslige nøster som har ligget i mange år. Det eldste garnet er fra jeg var tenåring og bodde hjemme hos mamma og pappa. Dvs at det er veldig gammelt.Det gjør ingen nytte der det ligger så nå blir det restegarnsteppe. Helt tilfeldig ble begynnelsen litt julete i fargene.)







fredag 2. desember 2011

Min nye livsstil.



For en måned siden skrev jeg om begynnelsen på min nye livstil .
(Det kan leses om her.)


November målet så slik ut:


"November utfordringen til meg selv er å komme meg ut på tur hver dag. 
Det finnes ingen unnskyldinger for ikke å kle på seg og ut å gå. 
Jeg har ikke noe tid eller lengde eller at pulsen skal opp etc, målet er å komme seg ut hver dag."

Jeg klarte ikke å nå dette målet, men jeg var likevel mere ute å gikk enn tidligere. Så jeg er delvis fornøyd og går på med friskt mot igjen i en ny måned.

Nå er det tid for å gjøre noe med kosten . Her skal jeg ta for meg et måltid pr dag som skal være godt for kroppen og gi meg energi på den riktige måten. Dvs at her må balansen mellom proteiner, karbohydrater og fett være riktig for meg og min kropp. Det skal være et måltid som skal holde meg igang noen timer i tilegg til at det skal smake godt.


Mitt mål for Desember er :


I hverdagen  skal et måltid hver dag være en  smooothi.  Den skal lages som beskrevet i dette innlegget.




For å variere litt på smaken vil det bli brukt ulike bær og frukter.


Målet for november følger med over til desember , dvs å gå ut en tur hver dag. 


torsdag 1. desember 2011

Det er første desember i dag.



For mange år siden da eldstedatteren var ca veldig liten bestemte jeg meg for å brodere julekalender til henne. Mønster ble kjøpt inn og jeg gikk igang med friskt mot og tenkte at dette skulle da gå raskt. Det gjorde det forsåvidt men før jeg var ferdig så kom det en lillebror hit og hverdagen ble litt mere travel.
Den ble omsider ferdig brodert og mamma tok seg av monteringen. 
Stolt var jeg som kunne henge opp pakker på egenbrodert julekalender, mens jentungen var mest opptatt av pakkene. 




Selvfølgelig måtte lillebror også ha en brodert kalender, så  nytt mønster  ble kjøpt inn. Jeg satt  igang med brodering igjen og koste meg og tenkte at dette skal gå raskt og greit. Så feil  kan man ta. Underveis i broderingen kom det nemling en lillesøster inn i hus. Å brodere med tre små barn i huset er jammen ikke lett.  Med barnehender overalt og med for få timer i døgnet så ble kalenderen lagt bort halveis ferdig. 
Heldigvis så kom mamman min etter en stund og spurte forsiktig om hun skulle brodere den ferdig. Det var jammen godt for den kalenderen hadde ikke blitt ferdig før guttungen var voksen dersom jeg skulle gjøre det. Kort tid etterpå så var kalenderen ferdig.



Med lillesøster så gikk det veldig greit for meg å få ferdig en brodert julekalender. Den snille mamman min tilbød seg å brodere en til henne. Og vips så hadde hun også en brodert julekalender som pakkene kan henges på.






Nå er kalenderne fulle av små pakker. To henger oppe og en ligger å venter på at den utflytta ungdommen kommer innom etter jobb å henter den.