"Livet skal ikke begripes - det skal gripes" Gunnar Bjørling

lørdag 24. juli 2010

Havets matskap







Vi i eplehagen er så heldige at vi har gode båtvenner som kan dette med å dampe blåskjell. Nydelige blir de. På et blunk er blåskjellene hentet opp fra sjøen,skrubbet ,dampet og klare til å nytes både med øynene og munnen.
Dampet blåskjellTil fire personer

2 kg blåskjell
½ finhakket løk
2 fedd finhakket hvitløk
2 dl tørr hvitvin
4 ss smør

Skyll blåskjellene
Surr løk og hvitløk til løken er gyllen. Hell på hvitvin og la det koke i ett minutt(alkoholen fordamper). Tilsett blåskjell. Sett på lokk og la det koke til skjellene har åpnet seg. Spis kun de blåskjellene hvor skjellene åpner seg når en damper dem.
Nyt.

Dersom man plukker blåskjell selv bør man ringe Mattilsynets Blåskjelltelefon på tlf. 820 33 333. Der får en greie på om blåskjellene kan spises.

En kasse jordbær

er omgjort til:


Syltetøy


Dessert

Rørte jordbær som vi skal kose oss med i høst og vinter

Frosne jordbær som trylles til is og shaker fremover


onsdag 21. juli 2010

Nåleputer





Da var det på tide å ta et dypdykk i bommull garnrestene mine. Ikke det at jeg har så mye men det er nok til å sitte å putle litt med glade sommerfarger.





Disse nåleputene syns jeg er så skjønne så det ble noen slike av noe av restegarnet. Oppskriften fant jeg gjennom bloggen til Vibbedille. En blogg laget av en sprudlende og inspirerende dame. (hmm skjønner ikke hvorfor bildet ble den veien, får høre med noen som kan og rette på det senere)


tirsdag 20. juli 2010

Morgenstund har gull i munn

Siden jeg ikke er noe god på å ta bilder så har jeg lett litt etter noe bilde tips rundt omkring. Et av de var å ta bilder tidlig på morgenen for da er lyset best. Så dette måtte prøves






I dag hadde jeg vekkerklokka på tidlig og fikk tuslet meg ut i hagen med kamera rundt halsen og skjønningen på slep(hunden). Tenkte å ta noen hagebilder, men da jeg kikket meg rundt så lurte jeg i grunnen på hva som var så interessant med denne hagen. Prydrosebusken, min store stolthet, var klipt helt ned på grunn av kulden som hadde herjet med den. Det er ikke så mye som en roseknupp på den. Resten av det som er plantet oppgjennom årene har snegler og rådyr forsynt seg grådig av. Så da var det å gå på leting da i gress og buskas etter noe som jeg setter pris på i min hage. Siden bloggen heter eplehagen så måtte jeg jo ta et bilde av det ene eple treet mitt. Så da var tema satt. Bær og frukt fikk den gleden av å bli evigvarende i form av bilder.











Etter å ha tatt mange bilder så forsvant morgenen og det gode lyset med den. Jeg konkludere med at selv om lyset har mye å si for resultatet av bilder så er det nok talentet til den som står bak som avgjør om bildene blir gode eller ikke. Jeg har definitivt ikke de talentene, men fortsetter likevel glad og fornøyd å knipse mine bilder av ting som betyr noe for meg.



søndag 18. juli 2010

Sommer og sol




Båtferie er helt hærlig. Så snart sola titter frem og det varmer på kroppene våre så er det bare å ta på badetøy og ut i vannet. Og kroppene suger til seg solstrålene og lader opp igjen. Årets båtferie var helt topp . Mange gode venner , god mat, greit vær- til tider så varmt at vi bare måtte ta en dukkert for å avkjøle oss litt.