"Livet skal ikke begripes - det skal gripes" Gunnar Bjørling

søndag 6. september 2015

Høstmarked


Det ble litt fangst fra høst-markedet i Langesund i år også. Suppe-grønnsaker og andre grønnsaker ble handlet inn. Elsker å handle rett fra bonden. Jeg er glad det vil være to slike lørdager til så jeg får flere sjangser.
Traff på noen veldig hyggelige damer som stod å solgte hjemmestrikket luer, sokker, vanter m.m. Det var så flott alt sammen og jeg falt for  en lue som jeg håper passer til lillegutt. . Liker veldig godt fargene. Litt sånn høstlig syns jeg .
Tupperware dama var der som alltid. Vi trengte noen kniver til hytta og en potetskreller så nå fikk vi ordnet det. Ingenting slår skrelleren til tupperware. Den er bare best. 





Nå skal jeg få satt på en kjele med fersk suppe. Den skal få stå å putre på ovnen i dag mens jeg rydder i bokhylla mi.



mandag 20. juli 2015

Sommer = jordbær

Hele året gleder jeg meg til sommeren og de deilige norske jordbærene blir modne. Det er rein lykke å kunne putte disse godsakene i munnen og bare nyte. 
Jordbær er noe av det beste jeg vet. Heldigvis så er arvingen også glad i dem.
Aller best er det å spise dem uten noe annet ved siden av ( eller på)   men rørte jordbær på frokostbrødskiva er en god nummer to. Dette kan nytes hele året bare jeg husker å fryse ned noen bær nå på sommeren.





Vi her i huset er bittelitt lei av at det rørte jordbær syltetøyet blir så tynt , så i år kokte jeg jordbærene sammen med frysepulver. Deilig å kunne spise uten at det rant ut og ned på fingre og klær. Godt ble det også.




Det fins utallige nettsteder hvor det står ulike fremgangsmåter for å få laget dette syltetøyet. 
Den stærste uliketen er  varierernde  mengde sukker og jeg fant ut at her må en smake seg frem siden det er ulikt hvor søte bærene er. 

Så slik ble min oppskrift:

3 kg jordbær
1 kilo sukker
1,5 pakke frysepulver

-Kok opp jordbær mens du rører
-Putt i frysepulver, kok i et par minutter
-Ta kjelen av plata
-Rør i sukker 








Jeg syns nok  fortsatt at rørte jorbær er best men det er deilig når syltetøyet holder seg på brødsskiva. 

mandag 13. juli 2015

En nydelig mandag


I dag har det vært en nydelig flott dag. Sola har vært fremme og gjort det godt å varmt for oss  Med bok fra bokklubben ,som nyeste tilskudd i bokhylla, og Barcelona hatten så var jeg klar for å nyte dagen ute på verandaen . 








I pausene fra bok lesingen ble jeg gående rundt i hagen for å planlegge litt til fremtidige hage-prosjekter. Lykken var stor når jeg fikk så hvor flott naboens busk har blitt. Så stor og fin med hvite blomster. Jammen hang det endel grener  inn over min plen. Makan til flaks. Lurte meg til å klippe tre kvister og håper naboen vil tilgi meg for det.  
Nå sitter jeg å nyter synet av tre store grener i vasen som er nøye plassert på spisebordet.







Livet er jammen herlig dere .





torsdag 30. april 2015

Nøstebarndress



Nøstebarndressen til lillegutt er ferdig. Jeg ble veldig fornøyd. Fargen er litt mer orange enn jeg har fått frem på bildene. 
Det beste med denne dressen er at det er lite montering. Det liker jeg. Knappene er ikke kommet på enda men de ligger klare her. Er litt i tenkeboksen om jeg skal sy de på med brun eller orange tråd. Selve knappene er natur. Tror jeg må prøve meg frem å se hva jeg liker best. 













Mønster: fra nøstebarnboka
Garn: nøstebarngarn
Pinne nr : 3,5 og 4,5




onsdag 29. april 2015

Blomster små









Jeg har tatt frem boksen min med bomullsgarn. Jeg blir veldig glad av de fargene altså. Klare fine farger og andre som er litt mere duse. 
Til dette prosjektet er det morro å  gå litt utenfor "garnfargekonforsonen". Jeg vet ikke helt hvordan denne vil bli men jeg syns det er morro å holde på med den. Så få vi se. Kansje den blir fin, kansje ikke. 




  



Våren er herlig. Det er så mye som skjer ute og hver dag er det noe nytt.  Nå er det hvitveisen som blomstrer. Nydelige tepper med hvitveis som gjør at en bare må se og nyte. 






tirsdag 7. april 2015

Påske 2015


Vi pakket bilen og reiste på fredag opp til hytta.Her har vi hatt en flott uke. 
Været har vært helt supert. Kaldt på natta men med sol på dagen ble det deilig å være mye ute. 
Skiene har fått luftet seg. Noen av oss gikk korte turer mens andre tok litt lengre runder. 
Ungdommen har vært et par dager i bakkene å stått snowboard mens vi gamlinger var på hytta å gjorde ingenting. Bare nøyt sola ute i "snøsofaen".
Mye god mat har det også blitt og på kvelden har vi spilt brettspill. Nytt av året er "togspill". Veldig morro. 

Det har vært en vidunderlig flott avslappende påske. Kort oppsumert: sol, avslapping,ski, mat og mange gode sosiale stunder.





















lørdag 21. mars 2015

10 dager-9 turer



Da er min utfordring om 10 turer på 10 dager ferdig. Det ble kun 9 turer. Den ene dagen lå jeg til sengs pga sykdom så da ble det ikke noe tur. Jeg klarte derfor ikke å nå målet mitt om 10 turer på 10 dager. Likevel er jeg strålende fornøyd. 9 turer er bedre enn ingen turer.




Det var helt supert med 10 dagers mål. Det ble veldig overkommelig . Derfor fortsetter jeg med 10 dagers mål.
- Fra i morgen av skal jeg ut en tur hver dag i 10 dager.
- Turene  skal ikke være i gata her hjemme. 
- De fleste turene skal være utenfor asfalten.




fredag 20. mars 2015

2 nyfødt/prematurluer






2 nye luer som skal til Skien sykehus hvor jeg håper de vil komme til nytte.

Garn: Lanett
Pinnenr: 2.5
Mønster: laget underveis. En m/ 80 maske og en m/ 70 masker.



tirsdag 10. mars 2015

Den lange dørstokkmila

Den dørstokkmila er noen ganger helt umulig å komme seg over. Den er både høy og lang.
Hvorfor det skal være så vanskelig skjønner jeg ikke for jeg elsker å være ute. 

Nå har jeg laget en bitteliten utfordring  for å komme meg mere ut i naturer. Både i finvær og dårlig vær. 
I ti dager fremover skal jeg ut å gå et annet sted enn på asfaltvei. Lengden på turen avhenger av tiden jeg har så det kan være korte turer eller litt lenger turer. 
Ti dager er ikke så lenge så det skal gå greit. Så får jeg lage meg et nytt mål  når de ti dagene har gått. 

Jeg begynte i går og her er et bilde fra  turen. En nydelig dag .





mandag 9. mars 2015

Lapp på lapp på lapp på lapp....





Vi har hatt gode dager på hytta. Mildvær med mye vind, litt regn og snø som smelter i rekordfart. Perfekt vær til å holde på med praktiske ting.Alltid litt å gjøre når en er huseier og/ eller hytte eier. 
Innimellom ble heklekroken tatt frem . Jeg leker meg med smart garn restene mine og det blir et fargerikt teppe som jeg blir mer og mer glad i. Jeg har mye restegarn og mange ulike farger så dette blir et teppe som kun skal ha ulike farger på lappene i seg. Det kreves litt tenking og god plass. 
Litt usikkert hvor stort dette skal bli, men jeg har mye garn igjen så det blir nok så stort at det er godt å har rundt seg når en skal ligge å slumre litt på sofaen. 












torsdag 5. mars 2015

Prematurtepper

Tre nye tepper er klar for å leveres til Amanda prosjektet Skien. Dvs jeg leverer dem til strikkepinne i Skien og så kommer kontaktpersonen å henter dem der.
Alle tre teppene er strikket i Lanett. Siden det er endel større barn som også trenger tepper så har jeg strikket et ca 1m ganger 1m . De to andre er litt mindre .De nyfødte kan ikke kalles store men i forhold til tidlig prematur så blir de store.






tirsdag 3. mars 2015

En liten påskehane.


Er ikke denne lille påskehanen søt?
Jeg syns den er helskjønn. Tar kort tid å lage og krever ikke så store heklekunnskaper. Litt putlearbeid er det men med house of card sesong4 på TV-skjermen så er det helt perfekt. Liker serien men den er litt stillestående noen ganger så det er godt å ha noe i hendene.






Mønster: Her
Garn: Mandarin petit
Heklenål: nr 3 ( burde hatt nr 2,5 men jeg er så glad i denne 3érn)
Andre ting: u-poppa poppcorn





søndag 22. februar 2015

Siste dag i vinterferien

Siste dag i vinterferien og vi nyter den. Etter  mye utetid på hytta så har jeg veldig god samvittighet for å tilbringe denne fine dagen inne med teamsprint i VM på tv. 
Jeg har hatt supre dager på hytta sammen med mann, barn, svigerbarn og barnebarn. Vi har gått turer  på beina og på ski. Været har svingt fra mange minusgrader til plussgrader. Sol, snø, regn og vind har det vært så vi har hatt det mye  vær.  
Mat er alltid et tema når vi skal på hytta. Det må planlegges litt.
En stor sukse var gratinert lakseform med saus. Vi var alle enig   om at dette var veldig godt. 
Fisk er noe vi glemmer å spise når vi er å hytta så jeg er veldig fornøyd med å finne denne oppskriften som gjorde det veldig enkelt for oss å både lage middagen og spise den.
Se på de nydelige fargene  før den ble satt i ovnen. Blir  bare så glad av å lage denne maten. Med  saus til så ble dette overaskende godt måltid. 






Gratinert lakseform:

1) Sett ovnene på 200 grader
2)Kutt grønnsaker, legg i form, krydre med det du liker.( jeg hadde blomkål,broccoli,purre,gulrot salt,pepper)
3) Del laks i biter , legg de over grønnsakene. ( hadde litt mere salt på)
4) Stek i ovnene i 20 min. Ta ut formen , legg ost på, stek til osten er slik du vil ha den. ( jeg hadde den inne i 7 minutter)






Saus:

1 beger creme fraiche
1 fiskebuljong/knuses
1 dl melk ( ca kan hende det bør være litt mere)
krydder , det en liker. ( jeg brukte kun pepper , saltet droppet jeg siden det er endel salt i fiskebuljongen)

Ha alt i en liten gryte,kok opp mens en rører til alt er løst opp. 

Dette er en veldig fin basissaus som en kan prøve å tilsette diverse smaker oppi.
Jeg delte sausen i to skåler. Den ene serverte jeg som den var, den andre rørte jeg et par spiseskjeer med grov sennep oppi. Den ble veldig god og kan anbefales. 







tirsdag 13. januar 2015

Den viktige planleggingen

På tide å begynne å planlegge neste prosjekt slik at mønster , garn og pinner er klare til å brukes med en gang  nøstebarndressen er ferdig. Det er nemlig ikke mye igjen av den . Listen med ønskestrikk er lang , mye mer enn jeg noengang kommer til å ha tid til å strikke . Valget falt på disse søte korte dressene fra "den store guttestrikkeboka" . 
Kjøpte garn i går og fargene ble  grå og blå. Tror det blir ganske så fint når det blir ferdig. 












lørdag 10. januar 2015

Øyeblikket

Mens stormen Nina herjer ute så koser jeg meg inne. Nå bor ikke jeg slik til at jeg blir så veldig berørt av hennes vrede men det kommer noen kraftige vindkast og det er litt blinking i lysene innimellom . Det skal visst ta seg opp i natt så jeg er glad jeg har et godt å varmt hus å være inne i. 
Heldig meg som fikk en fin alvekopp til jul av ei god veninne. Med en god te oppi så nyter jeg øyblikket mens jeg fortsetter å strikke på dressen til lillegutt. 










tirsdag 6. januar 2015

På pinnene

Nøstebarndress til lille gutt er på pinnene mine i dag. 
Elsker stripestrikk , elsker farger og er super glad i  lillegutt så dette er skikkelig kosestrikk.

Var veldig vanskelig å ta bildet i dag siden det er så grått ute. Tror det er dette bildet som er mest ærlig på fargene selvom lampa gir et skinn nederst  til venstre på bilde. 










lørdag 3. januar 2015

Skappelgenseren

Der var den ferdig.
Lett å strikke og lett å montere . Noen forandringer har jeg gjort  men de er så små at det fortsatt er en skappelgenser. 
Garnet var helt nydelig å strikke med og den ferdige genseren er så deilig å gå med at jeg lurer på om jeg må strikke en til meg selv også. 







Mønster: Skappelgenseren
Garn: Suri alpakka og Mini alpakka
Pinne nr. 6


fredag 2. januar 2015

Bokblogger

Jeg har oppdaget noe nytt i bloggverden.  Bokblogger.  Det  var en  fantastisk oppdagelse. Jeg søker, leser og koser meg og tiden går så fort at jeg glemmer å lage middag til familien. 
Tenk, det er til og med en egen bokbloggerpris og bokbloggertreff. 

Det er et hav av bøker ute i verden og jeg har så mye boklykke foran meg at jeg vet nesten ikke hvor jeg skal starte. 
Men bare nesten for her hjemme har jeg en ganske stor stabbel av uleste bøker så det er der jeg må begynne . 

Tenkte jeg skulle notere bøker som blir lest i år. Jeg elsker å lese og det blir noen bøker i løpet av et år.  Det blir ingen analyse av bøkene eller skrevet noe om opplevelsen av boken med mindre det er noe helt spesielt som jeg ønsker å huske på for min egen del. Så jeg anbefaler å gå inn på disse flotte bokbloggene som ligger der ute  dersom du ønsker å lese om hva andre syns om ulike bøker eller du trenger inspirasjon til hva du skal lese. 
Legger ved noen linker .

Så rart-en bokblogg
Bokelskerinnen
Gråbekka`s Bokblogg
Lesenyter-Bokblogg


Nå er det bare å begynne å plukke i min egen bokhylle her hjemme , sette meg i godstolen og kjenne på skikkelig bokleselykke.






Min bokliste av leste bøker i 2015:
( blir oppdatert etterhvert )

Februar:
Tove Nilsen "Konge i snø"

Mars:
Sarah-kate Lynch " bryllupsbiene" ( En nydelig bok)
Camilla Læckberg " Løvetemmeren"

April:
Jo Nesbø " Blod på snø"
Anne Holt/Even Holt " Sudden death"
Karen Swan " Bringebær-piken"
Victoria Hislop " En aften på Kreta" ( flere små noveller )
Sue Monk Kidd " Bursdagsgaven"
Leila Meacham " Skyggen over Somerset"

Juni:
Camilla Læckberg:  "Snøstorm og mandelduft"
Monika Peetz:  "Syv dager med tirsdagsdamene"
Susan Abulhawa: " Det blå mellom himmel og hav"

Juli:
Elena Ferrante:  "Mi briljante venninne"
Jouce Maanard: " Sensommerdager"

August:
Alyson Richman " Hele livet på en dag"
Liane Moriarty " Ektemannens hemmelighet"
Maja Lunde " bienes historie"

Desember:
Jo Nesbø: ( Må finne tittelen, husker den ikke )
Monika Peetz: " tirsdagsdamene, mellom ugress og roser"


torsdag 1. januar 2015

Godt nytt år



Nytt år og nye muligheter. 
Men først et par høydepunkter fra året som har vært.

Det aller største som skjedde er jo selvfølgelig at denne lille gutten kom til oss og med han fikk jeg ny tittel, nemlig mormor. Det er ubeskrivelig godt å være mormor og jeg gleder meg over hver eneste lille stund jeg har med han . Det er ren lykke.




Turen til Kreta var super.  Mange gode stunder sammen med tenåringen , mannen min og venner.
Det  er godt å tilbringe tid sammen på en plass hvor alt bare handler om å slappe av , ha det godt og nyte. 



Det som nok satte størst spor var turen til Spinalonga. En liten øy utefor Plaka hvor de spedalske bodde.  Vi var heldige som kunne reise tilbake igjen, men for alle de som aldrig kunne komme tilbake igjen  må det ha vært utrolig tøft. Mye smerter både fysisk og psykisk.  













Nå gleder jeg meg til året 2015. Hva det vil bringe vet jeg ikke  men en ting er helt sikkert. Jeg skal kose meg og nyte stundene med familien min som er det beste jeg har.