"Livet skal ikke begripes - det skal gripes" Gunnar Bjørling

fredag 18. januar 2019

Familiekveld ute

Hva er vel bedre enn å være ute?
I går hadde vi den fineste familie samlingen hittil i år.  Jada, jeg vet at det ikke har vært så mange dager i 2019 enda men likevel, det er den fineste kvelden vi har hatt.
Datteren og familien ba oss på middag ute i går. Helt herlig.
Så da fikk vi kombinert to flotte ting på en gang : Å være ute og å være sammen. Både barnebarn, oldebarn , tante, foreldre og besteforeldre. 4 generasjoner og jeg er så heldig å være en av de som hører til i denne gjengen.
Her var det deilig og lunt å sitte med varme fra bålet


Datter ordnet med både ostesmørbrød,  ketchup, sennep kakao, varm saft, kopper og sitteunderlag.
Luksus for en som går mot de  50  å komme til ferdig dekka "bord" .De unge fikk seg noen runder på isen. Både barn og barnebarn.  Det er så godt å se de koser seg sammen.

Fin akebakke var det også .  Selv oldemor fikk rent seg en tur ned der. Både voksne og barn hadde det så kjekt. Når tiden var inne til å reise hjem kunne vi nok egentlig tenkt oss å vært der litt til.  Heldigvis så har vi mulighet til å komme igjen. Nå må bare kulda holde seg så isen blir værende.
To trøtte, blide barn satt på akebrettet som oldemor dro hjem.
( ja vi er superheldig som har slike spreke oldeforeldre i familien)Tante viser godgutten noen tips for å gå på skøytene. 

Ostesmørbrødene ble laget slik: 

2 loffskiver med ost, skinke /salami i mellom. Snurret  aluminiumsfolie rundt. ( dette gjøres hjemme før vi går ut) . 
Legg pakkene rundt bålet. Vi måtte etterhvert legge pakkene nærmere enn på bilde for å få osten til å smelte.  Pass på for aluminiumsfolien er varm så lurt å ha med en pølseklype for å flytte på dem. 
Når de er ferdig så åpner en opp pakken og putter ketchup og sennep oppi om en vil . Litt brent ble de, men de smakte nydelig. Alltid koselig med et bål


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar