"Livet skal ikke begripes - det skal gripes" Gunnar Bjørling

søndag 27. januar 2019

Lykken er å være mormor

Heldige meg som er mormor til to nydelige barn. Eller mimmi som jeg blir kalt.
I dag har jeg hatt det så fint sammen med disse små vidunderbarna.

Vi har sittet lenge ved kjøkkenbordet å mala , tegna, klipt og limt. Det ene kunstverket etter det andre har kommet frem.  At 4 åringen nå syns det er morro å holde på med dette er stor stas for meg. Jeg elsker nemlig å sitte ved kjøkkenbordet å tegne, klippe og lime sammen med barna.


Da ungene mine var små var det alltid tegnesaker fremme på kjøkkenbordet. Med unntak av når vi spiste der . Jeg syns det er noe godt ved det å kunne sitte slik å holde på med noe sammen. I fred og ro.
"Det å tegne innebærer ikke bare det å utvikle motorikken og det å få større visuell kontroll, men også mange andre prosesser. [3] Tegning er kommunikasjon og en del av barnas måte å uttrykke seg på. Vi kan si at tegneprosessen er en form for visuell språkutvikling. Samtidig er dialogen under prosessen viktig; barnas egen dialog (monolog), dialogen barna i mellom og dialogen mellom barn og voksne."

Dette utdraget har jeg hentet fra bloggen "Fange former i streken" som er en blogg av Charlotte Tvedte. "trollet som er inni hula si"
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar