"Livet skal ikke begripes - det skal gripes" Gunnar Bjørling

mandag 18. februar 2019

min matplan uke 8 - vinterferieuka


Endelig er det vinterferie.  Mannen har tatt fri fra jobb og vi skal på hytta noen dager sammen med barn og barnebarn. Blir så kjekt å være sammen der oppe.
Matplanen er satt opp så får vi se hvor god jeg til å følge den denne uka. Kan hende endel av middagene blir forvandlet til bålpanne mat.
Uke 8

Frokost

Middag

Kvelds

Mandag

Egg,  bacon
Pannestekt laks
Kokte grønsaker

kyllingsalat

Tirsdag

hyttelapper

Tacosuppe
Oste/skinke 
ruller

Onsdag

Eggerøre, bacon

Pølser, lomper

kyllingsalat

Torsdag

Knekkis, ost
Kokt torsk , 
Grønsaksmos
Gresk yoghurt

Fredag
Knekksi majones
makrellitoma

Lk pizza
Gresk yoghurt

Lørdag
Stekt egg, sopp
salat
Søtpotet
lasagn
Lk vaffel 
Krem 

søndag

hyttelapper
Kylling , søtpotet
bernesaus
Ost, skinke 
ruller
Jeg lever et nesten sukkerfritt matliv. Det vil si jeg spiser kaker og sjokolade en sjelden gang sånn ca en gang i måneden. Det går veldig greit men noen ganger er det godt med noe som smaker litt søtt.
Jeg har funnet en god variant på det som fungerer for meg. Gresk yoghurt med fibersirup gold.  Jeg prøver å begrense inntak av sukkererstatninger så dette spises ikke hver eneste dag. Hvor ofte kan man se på matplanene mine for jeg har alltid fibersirup gold sammen med gresk yoghurt.  Hvordan denne virker i forhold til blodsukkeret det vet jeg ikke. 
I 100 gr. fibersirup gold er det 8 gr karbohydrater og 6 av disse er sukkerarter. Så jeg må være litt forsiktig med den. 


Gresk yoghurt 100 gr. - 4,9 karb ,
bringebær 34 gr. - 1,1 karb
fibersirup gold 10 gr. - 0,8 karb.
= 6,8 karbohydrater
2 kommentarer:

  1. Inspirerende å lese om matplanene dine - selv om jeg må spise litt annerledes selv (spiste lavkarbo før i tida, men det var ikke alt som fungerte for meg, blant annet fant jeg ut at jeg tålte melkeprodukter dårlig). Spennende med den sirupen, har ikke hørt om den før - men som du sier bør man jo begrense bruk av sukkererstatninger også. Ser ut til at du har funnet en veldig god balanse for deg!

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk, det var hyggelig å høre :)

      Slett